Buku Modul Mukmin Pro CMH dan 7LBD

Antara testimoni peserta Mukmin profesional yang diterapkan praktis pengukuhan isi kandungan buku Mukmin Profesional kepada mereka.


1) Brig. Jen. Dato ’ Haji Nawawi Haji Daud

    Timbalan Ketua Pengarah Operasi dan Pembangunan Insan KAGAT

 

Pada hemat kami, Fitrah Perkasa adalah sebuah Training Consultance yang istimewa, mempunyai modul bina insan yang efektif, meraikan nilai- nilai sunnah yang menjadi teras pembentukan peribadi muslim yang seimbang dan berjaya. Semoga Fitrah Perkasa dan Ustaz Pahrol Mohamad Juoi akan terus maju jaya dalam membantu klien mencapai dua matlamat hidup di Dunia, senang dan tenang dan dua matlamat hidup di Akhirat, Redha Allah dan Syurga.

 

2) Haji Johar Yusof

    President ASMA Advanced Solutions LLC Leads The International Team

   

Saya  kira  buku  Mukmin   Profesional :   Celik  Mata  Hati adalah  lanjutan   dari     program  motivasi   KPPD  yang  dianjurkan  oleh pihak  fitrah  perkasa. Syabas,    ini   adalah  satu usaha  yang sang murni,  yang  mana  dapat   menolong   para     profesional   muslim menambah  ilmu    pengetahuan,  membina   jatidiri  yang   lebih kukuh  dan     akhirnya  meningkatkan   taraf   profesionalisme mereka  ke    paras  tertinggi iaitu sebagai Mukmin   Profesional.

 

3) Azlina Binti Mohd Rashad

    Ketua Pegawai Korporat MBSB Bank

 

Program Mukmin Profesional adalah satu-satunya program yang berupaya meninggalkan kesan dalam diri saya. Walaupun telah bertahun menjalani program tersebut, kata nasihat, pengajaran dan mesej yang disampaikan masih  kekal di dalam  ingatan serta  berjaya merungkai secara terperinci tujuan  kita dijadikan Allah dan mengaitkan penciptaan tersebut dengan segala  perbuatan yang kita lakukan seharian. There has never been a separation  and  our  purpose is not  defined to strictly 5 prayers  a day.  Inilah  yang  ingin  disampaikan dalam Program Mukmin Profesional  dan  bagaimana  pengabdian kita kepada Allah boleh  di zahirkan melalui setiap  perbuatan kita, kecil atau besar, wajib atau sunat  di masjid atau di pejabat, sendirian ataupun  bersama  keluarga dan teman.  Saya  sangat  menganjurkan agar kesemua syarikat yang turut mengambilkira keperluan   kakitangan   untuk  menuntut   ilmu   agar mencuba program latihan  Mukmin Profesional    kerana   segala   manfaat  akan   dapat  juga   diperolehi  syarikat.  Apabila pekerja memahami sepenuhnya konsep ibadah di mana mematuhi arahan majikan juga merupakan satu kewajiban dan satu ibad-ah. Insya-Allah, syarikat akan turut memperolehi manfaat. 

 

4) Dr. Nik Roskiman Abdul Samad

Felow  Kanan Tasawwuf & Etika   Pentadbiran Siyasah, Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM) 

 

Alhamdulillah , bengkel  pembangunan   Insan  Cemerlang  modul ‘Mukmin Profesional’  Fitrah   Perkasa   adalah  program   motivas  terbaik  yang  pernah  saya  hadiri  berbanding    program yang lain. ia mempunyai kelainan kerana mampu, Insya-Allah membawa   kesedaran  untuk  terus  disemarakkan  walaupun  setelah  masa  berlalu  beberapa waktu. Mukmin  Profesional dapat  menambah ilmu pengetahuan,   membina  jati  diri,  yang lebih mantap dan akhirnya meningkatkan  profesionalisme   kerjaya  masing-masing.  individu yang  cemerlang  peribadi  dan jelas  Visi  dan Misi  hidupnya  sahaja  mampu   menjadi   pekerja  yang   berdisiplin   dan   berdedikasi   atau yang diistilahkan sebagai ‘Mukmin Profesional.

 

 

5) Prof Dr Jamel Othman

    Dekan / Ketua  Kampus  Universiti  Kuala  Lumpur  (UniKL)  Malaysia France Institute (MFI)

 

Program Mukmin Profesional dapat memberikan kefahaman yang sangat jelas tentang bagaimana manusia hidup di dunia ini untuk menjadi sebagai hamba dan khalifah kepada Allah. Keberkesanan penyampaian amat mudah difahami dan sangat memberi kesan kepada peserta kursus untuk berubah dan terus memperbaiki diri, keluarga dan organisasi ke arah kecemerlangan di dunia dan di akhirat.

 

6) Puan Hajjah Roslinah Binti Abu Bakar

Ketua Seksyen Pengurusan Kualiti, Keselamatan dan Latihan Jabatan Khidmat Pelanggan Ranhill SAJ Sdn. Bhd.

 

Syukur, Alhamdulillah diberi kesempatan  oleh Allah mendapat anugerah ilmu dari Modul Mukmin Professional adalah satu-satunya modul  terbaik   di abad ini. Pentarbiahan yang baik dari sumber Al-Quran dan Hadis  dalam  melakari  kehidupan   hidup insan.Konsistensi pengajaran yang  mantap dari Tenaga Pengajar yang hebat melalui pengalaman pelbagai versi.  Amalan kehidupan  yang  sangat  efektif  sebagai  bekalan di hari akhirat  dan   menyampaikan dakwah kontemporari kepada  seluruh ummah.

 

7) Norhayati Binti Arifin

    Pengurus SLA & Training Unit Cargo Department Keretapi Tanah Melayu Berhad ( KTMB)

 

Program Mukmin Professional satu program yang Esklusif,  luar biasa dan terbukti perubahan insaniah yang menakjubkan. Bersyukurlah, bagi anda pilihan Allah agar dapat menjadi Islam Mukmin yang hebat melalui program ini. Pengalaman meneroka program yang unggul dan bernilai dalam menyemarakkan ketakwaan dan keimanan kepada Pencipta kita iaitu Allah.

 

8) Syed  Mohd  Norhisyam  Tuan  Padang

    Personaliti Radio  & TV ,  Pembimbing Tabung Haji Travel & Pendakwah Bebas

 

Selain   berceramah   di  Surau dan Masjid,  saya   juga turut  dijemput  ke   pejabat-pejabat .  Alhamdulillah, Buku  Mukmin Profesional sangat membantu kerana ia menggabungkan  kombinasi  ilmu  keagamaan  &  pengurusan  moden. Ia mampu meningkatkan motivasi para pekerja untuk    mencari  kecemerlangan   dan   keberkatan dalam    tugasan masing - masing.Ayuh dapatkan buku ini sekarang.  Hanya RM45.00 untuk 2 buku ini.


Harga biasa untuk 2 buah buku ini ialah RM55.00.


 TUNGGU !!!


Kami ada offer terbaik untuk anda, buku tulisan Ust Pahrol bertajuk DIMANA DIA DIHATIKU dengan harga RM12.00 seunit (harga biasa RM28.00) dan terhad 3 unit bagi setiap belian set buku mukmin profesional di atas. 


Ada lagi,


buku tulisan Ust Pahrol bertajuk Kilas dalam Kias dengan harga RM10.00 seunit (harga biasa RM25.00) dan terhad 3 unit bagi setiap belian set buku mukmin profesional di atas. 
Tunggu apa lagi, sila buat pilihan anda sekarang.


Tempoh promosi dari 2 Julai - 4 Sept 2019.

whatsapp: 011-5505 8300 


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Buku Celik Mata Hati
Dimana Dia Promo RM10.00 terhad 3 unit.
Kilas Dalam Kias Promo RM10
JUMLAH

Kos Penghantaran

JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau

BUTIRAN PEMBAYARAN


PENGESAHANMaklumat Peniaga

Fitrah Perkasa Sdn Bhd
fitrahonpay@gmail.com
+601155058300